Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Trik kako dobiti hrskavu pohanu piletinu, a bez toliko ulja u njoj

Trik kako dobiti hrskavu pohanu piletinu, a bez toliko ulja u njoj

Zdravija pohana piletina? Da, moguće je. Umjesto da ju ubacite u litru ulja, u ovom receptu piletinu začinjavate i pripremate na isti način, ali ju ne stavljate u ulje, već u pećnicu

Vrlo je jednostavno! Piletinu pripremite kao za pohanje, kao što to inače radite, poslažite je u prethodno malo nauljen protvan pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

POGLEDAJTE VIDEO: Najčešće prevare s mesom

Pokretanje videa...

meso 00:51

Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

Isprobajte recept za fine mini cimet rolice gotove u 15 minuta
Isprobajte recept za fine mini cimet rolice gotove u 15 minuta

Dodatni savjeti 

Ako pripremate pohane batke ili krilca, tada ih pecite na malo laganijoj vatri dulje vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Dreamstime

Osim klasičnog omatanja mesa brašnom, jajima i mrvicama, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohati.

Na primjer, nakon umatanja u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22