![](https://img.24sata.hr/4ApIyFm79JH1vuzUjr-OJJoZSlk=/1330x443/smart/media/images/2021-25/untitled-design-1_llTfb89.jpg)
![](https://img.24sata.hr/z0gbBfA1Om4QRkvYgPFg4rFb_Xc=/540x450/smart/media/images/2021-25/untitled-design-1_llTfb89.jpg)
POVRATAK TRADICIJI
PLUS+
Mediteranska smo zemlja, ali sušena riba je specijalitet koji se sve rjeđe viđa na našoj obali
Na Rabu i Pagu suše se hobotnice, a na Dugom otoku i Kornatima najčešće tabinje. Strani turisti u restoranima traže raritetna jela pa bi sušena riba mogla postati atrakcija...
Ulovi riba, a pogotovo plave ribe uvijek su bili osnova ribarstva istočne, dakle većinski naše obale Jadrana. Upravo je ribarstvo snažno formiralo duh uzmorskog, a posebno otočkog pučanstva.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku