Ova osvježavajuća torta s mascarponeom i finim čokoladnim keksima brza su varijanta kada želite nešto slatko, a ne morate čekati predugo da se napravi
IDEALNO ZA LJETO
Mascarpone torta s keksima - lagana za napraviti, ali i pojesti
Sigurno svi volite pojesti finu osvježavajuću tortu od čokolade, a ova torta idealna je za sve sladokusce, a brza je i za napraviti.
Sastojci:
- 300 g integralnih keksa
- 125 g maslaca
- 150 g čokolade za kuhanje
- 300 g mascarponea
- 3 dl slatkog vrhnja
- 40 g šećera u prahu
- ekstrakt vanilije
- 15 čokoladnih oreo keksa
- ribana čokolada za ukras
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse i rastopljeni maslac. Kalup za torte obložite papirom za pečenje i utisnite smjesu. Otopite na pari čokoladu za kuhanje, izlijte po podlozi i odložite u hladnjak dok se ne stisne.
Izmiksajte šlag, dodajte mascarpone, šećer u prahu, ekstrakt i lagano umiješajte desetak sjeckanih keksa. Izlijte kremu preko podloge i stavite u hladnjak na 3 sata. Kolač izvadite iz kalupa, maknite papir, ukrasite ribanom čokoladnom i preostalim keksima.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku