Uglavnom se za tijesta bilo prhka ili sa kvascem upotrebljavala mast / koja bi se isprala u nekoliko voda / ili ulje i kolači su bili bolji i dulje trajali !
Li
Lina39
01.5.2017.
Odustani
Evo jednog recepta : 1 kg brašna ,1 šalica/ od bijel kave/ šećera, 1 šalica / od bijele kave/ ulja, 1/2 litre toplog mlijeka, 2 cijela jaja i 2 žumanjka 2 ko
ckice kvasca ,malo soli, naribani korica limuna ili naranče .( Od ovoga se mogu praviti: orahnjača, makovnjača ,kifle, pa čak i krafne/.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
01.5.2017.
Odustani
Mmmljac..obožavam kolače s makom.😋
Dk
Deaktivirani korisnik
01.5.2017.
Odustani
Tijesto ne radim sa maslacem već uljem..bude podatno, meko i dulje može stajati..u nadjev stavim i meda, snijeg od bjelanca, ne cijelo jaje..
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .