Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ljetna poslastica - aromatične galette s tikvicama i sirom

Ljetna poslastica - aromatične galette s tikvicama i sirom

Premažite sirom pomiješanim sa svim začinima, a zatim poslažite tikvice koje ste narezali na tanke ploške. Premažite jajetom, poškropite uljem i sezamom. Pecite 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva

Broj osoba: 4

Priprema: 60 minuta

Sastojci:

150 g brašna, 100 g margarina, žličica soli, 1 žumanjak, 200 g sira (krem sir, svježi, ricotta), 1-2 tikvice, čili papričica (žlica čilija u prahu), 1-2 žličice vlasca, začini (sol, papar, češnjak...), sezam za posipanje, razmućeno jaje za premazivanje

storyeditor/2022-04-03/146101344_l.jpg

Postupak:

Maslac narežite na kockice i dodajte brašnu sa soli. Mijesite dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte žumanjak i zamijesite u kuglu. Ako je potrebno dodajte žličicu, dvije vode kako biste dobili fino tijesto. Ostavite da se hladi pola sata.

24 recepta uz koje nećete dugo stajati uz štednjak: Brzi kolač od keksa, šarene lazanje, okruglice
24 recepta uz koje nećete dugo stajati uz štednjak: Brzi kolač od keksa, šarene lazanje, okruglice

Kad se ohladilo, tijesto razvijte na debljinu 3-4 mm, i to radite odmah na plehu i papiru za pečenje da ne morate prebacivati kasnije.

Premažite sirom pomiješanim sa svim začinima, a zatim poslažite tikvice koje ste narezali na tanke ploške (ostavite 3-4 cm ruba tijesta bez ičega i to preklopite na krem sir i tikvice).

Premažite jajetom, poškropite uljem i sezamom. Pecite 35-40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču