Radi se o tipičnom jelu koje je nastalo u Lici i nalazi se na jelovniku gotovo svakog restorana. To su zapravo krumpiri prepolovljeni i pečeni u ljusci koji se često jedu sa svježim sirom i vrhnjem
Ličke pole svi vole: Evo kako će vam svaki put ispasti savršeno
Lika ima savršene uvjete za uzgoj krumpira pa je to kroz povijest bilo glavno jelo na stolovima tamošnjeg stanovništva. Ličke pole su tradicionalno jelo tog kraja koje mnogi rado jedu. Neki čak kažu da je ovo najbolji i najukusniji način pripreme krumpira.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Recept ne može biti jednostavniji:
Sastojci:
- 1 kg ličkih krumpira
- malo soli
Priprema:
Krumpire se ne guli već se dobro opere i obriše krpom. Potom se prereže, posoli, posloži u protvan ili na rešetku (s korom prema dolje) i peče na 200 stupnjeva između pola sata i 45 minuta, ovisno koliko su krumpiri veliki.
Ličke pole su gotove kada izvana dobiju lijepu zlatno-smeđu boju, a iznutra ostanu mekane (ako čačkalica lako prolazi kroz krumpir, gotov je). Poslužite ih uz što želite, a odlično idu uz svježi sir i vrhnje, domaće kobasice, slaninu...