Morate probati ovaj brazilski kukuruzni kruh. Priprema je jednostavna i brza, a okus će vas tjerati da posegnete za još jednom kriškom omiljenog peciva
Kukuruzni kruh na brazilski način - isprobajte ovaj recept
Tko je bar jednom kušao mekani, tek ispečen hrskavi kruh od kukuruznog brašna, htjet će isprobati ovaj recept specifičnih slatkastih aroma kojeg će svi hvaliti. Kukuruzno brašno je pristupačna namirnica koja se može koristiti u raznim receptima za kruh, kolače i peciva.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Poznat već više od 7000 godina, kukuruz je jedno od najhranjivijih zrna dostupnih za prehranu jer nudi mnoštvo vitamina i minerala, kao i ugljikohidrata i vlakana.
Sastojci:
- 3 jaja
- pola šalice ulja
- 2 šalice kukuruznog brašna
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žličica praška za pecivo
Priprema: U blender ubacite tri jaja, pola šalice ulja, potom dodajte dvije šalice kukuruznog brašna. Zatim ulijte mlijeko, šećer, dodajte prstohvat soli i žličicu praška za pecivo. Izmiksajte sve sastojke dok se ne sjedine. U željeni kalup za pečenje ulijte smjesu koju ste dobili i pecite otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva. Za još bolji okus, na kriške ovog prefinog kruha možete mazati maslo prije jela.
Postupak možete pogledati ovdje: