Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Recept za knedle s mljevenim mesom, višak možete zamrznuti

Recept za knedle s mljevenim mesom, višak možete zamrznuti

Ovaj jednostavan i pomalo neobičan recept odličan je i tijekom ljetnih dana jer možete napraviti više okruglica, zamrznuti ih i koristiti prema potrebi, i tako uštedjeti na vremenu

Sastojci:

  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 6 krumpira
  • jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suhe slanine
  • luk
  • 500 g zelja
  • kim
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike

Priprema:

Stavite pirjati zelje sa polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zalijte s malo vode i začinite paprom i kimom. Drugu polovicu luka propirjajte na ulju i dodajte mljeveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješajte i maknite s vatre.

Ogulite i skuhajte krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte. Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu posipajte brašnom, pa umijesite tijesto za knedle. Razvaljajte ga i izrežite na kvadrate.

Prehranom možemo smanjiti ugljični otisak: Manje bacajmo hranu, uzgajamo vlastitu ...
Prehranom možemo smanjiti ugljični otisak: Manje bacajmo hranu, uzgajamo vlastitu ...

Na svaki komad tijesta stavite žlicu mesnog nadjeva. Zamotajte tijesto, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini.

Stavite kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode. Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite s pirjanim zeljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0