Klasični kruh od ananasa u ovom receptu nudi slatke, slane i ljute arome koje će stvoriti savršenu harmoniju okusa, a priprema se vrlo jednostavno i u samo jednoj zdjeli
Kruh od ananasa i slanine će vaše nepce oduševiti okusima
Riječ je o slanom obroku koji će jednako oduševiti kao ručak ili večera u iznenađujućoj kombinaciji okusa. Priprema je jednostavna, a sretna je okolnost i ta što vam ne treba previše sastojaka ni posuđa, pa poslije nemate previše posla sa čišćenjem kuhinje, piše Food52.
POGLEDAJTE VIDEO: Ne perite hranu sapunom
Pokretanje videa...
Sastojci
Za kruh:
- 170 grama punomasnog mlijeka
- 75 grama biljnog ulja
- 1 i 1/2 žlica meda
- 3 velika jaja
- 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica košer soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 240 grama konzerviranih komadića ananasa u jakom sirupu, ocijeđenih i nasjeckanih
- 250 grama slanine narezane na kockice
- 290 grama višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 84 grama meda
- 1/2 žličice pahuljica crvene paprike
- 2 žličice ljutog umaka, ili po ukusu
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namažite kalup za kruh omekšalim maslacem. Obložite dno listom papira za pečenje. U velikoj zdjeli umutite mlijeko, ulje, med i jaja. Dodajte prašak za pecivo, sol i papar, snažno miješajući da se sve dobro sjedini. Savitljivom lopaticom umiješajte slaninu. U drugoj zdjeli dobro pomiješajte brašno i ananas, a zatim sve pomiješajte sa mokrim sastojcima. Na taj način većina ananasa može biti obložena brašnom prije nego što se uklopi u mokre sastojke, što će spriječiti da potone tijekom pečenja.
Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju i pecite 55 do 65 minuta. Čačkalicom isprobajte je li kruh pečen. Izvadite kruh iz pećnice i pustite ga da se ohladi desetak minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa.
Za to vrijeme napravite glazuru. Zagrijte med, papričice i ljuti umak u manjem loncu na srednjoj vatri na štednjaku. Uklonite s vatre kad zakipi. Još topli kruh izvadite iz kalupa i namažite ga vrućim medom te po želji pospite s malo pahuljica morske soli. Poslužite toplo sa slanim maslacem i dodatno prelijte vrućim medom.