Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kremasta tjestenina sa ricottom i špinatom - gotovo za čas i fino

Kremasta tjestenina sa ricottom i špinatom - gotovo za čas i fino

Ovo jednostavno jelo može se pohvaliti puninom okusa te je idealna stvar kada želite nešto pojesti na brzinu, a ne jede vam se sendvič ili neki drugi brzi zalogaj

broj osoba: 2

priprema: 30 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Sastojci:

150 g tjestenine, 200 g svježeg špinata, 50 g maslaca, 1 češanj češnjaka, 120 g ricotte, 1 žlica naribanog parmezana, muškatni oraščić, sol i papar.

Podsjeća na djetinjstvo: Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom
Podsjeća na djetinjstvo: Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali sačuvajte čašu vode u kojoj se kuhala. Svježi špinat s malo vode kratko stavite na tavicu. Nakon minutu ga maknite i pustite da se ohladi, a potom rukama ocijedite višak tekućine i grubo ga nasjeckajte. Otopite maslac u tavi, dodajte špinat i nasjeckani češnjak pa kuhajte na srednje jakoj vatri minutu do dvije. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješajte. Na kraju pažljivo umiješajte ricottu, posolite, popaprite, naribajte muškatni oraščić i malo parmezana.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU NOVE SEZONE SERIJALA 'TARIK I BUKI':

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1