Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kremasta juhu od batata i kobasica: Jako ukusna i mirisna

Kremasta juhu od batata i kobasica: Jako ukusna i mirisna

U zimskim mjesecima ljudi će rado pojesti kremastu juhu koja će tijelu donijeti obilje nutrijenata i okrijepiti dušu, a upravo je takav recept za juhu od batata

Uz dodatak sezonskog povrća i kelja te mekanog bijelog graha, ova juha može postati veganska ako umjesto kobasice za kuhanje koristite biljne zamjene i vege kobasice.

POGLEDAJTE VIDEO: Preslatki dikobraz jede batat za večeru

Pokretanje videa...

Upalite zvuk i pogledajte kako ovaj preslatki dikobraz jede svoju večeru 01:19

Riječ je o jednom od onih recepata koji će vam se toliko svidjeti da ćete ga često spravljati ili čak uvrstiti u redovni jelovnik, piše Gimmesomeoven.

Prikladno je za ljude koji jedu meso, ali i vegane i vegetarijance jer vam ostavlja slobodu da sami dodate sastojke po ukusu. Osim što je prava zimska juha koja donosi toplinu i utjehu, uz dodatak sezonskog povrća i malo graha koji donose proteine, izvrstan je izvor vlakana i drugih hranjivih tvari koje nam trebaju.

Recept za ukusne i sočne pileće batke koje morate isprobati
Recept za ukusne i sočne pileće batke koje morate isprobati

Umjesto vrhnja za kuhanje, posebnu svilenkastu teksturu juhi će dati kokosovo mlijeko, a dodatni je bonus što je spremna za konzumaciju za samo pola sata.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 par kobasica za kuhanje po želji (ili veganskih kobasica)
  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 6 režnjeva češnjaka, sitno sjeckanog
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 5 listova svježe kadulje
  • 2 mrkve, rezane na tanke prutiće
  • 700 gr batata, narezanog na kockice
  • 1 i 1/2 žlica dimljene paprike
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 2 šake svježeg kelja, rezanog na trakice
  • sol, papar
Recept za govedinu s đumbirom i sezamom koji će vas oduševiti
Recept za govedinu s đumbirom i sezamom koji će vas oduševiti

Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri zagrijte žlicu ulja te prepržite kobasicu sjeckanu na kockice. Kad dobije smeđu koricu i ispeče se, prebacite kobasicu u posebnu posudu, a na masnoću preostalu od pečenja dodajte još jednu žlicu ulja te luk i češnjak. Dinstajte luk dok ne omekša, pa dodajte češnjak i miješajte dok ne zamiriše. Ulijte temeljac, dodajte kadulju, mrkvu, batat, grah i dimljenu papriku i dobro promiješajte, te u smjesu ubacite pola pečene kobasice. Smanjite vatru i ostavite da krčka u poklopljenom loncu 15 minuta ili dok krumpir ne omekša.

Kids hands holding a bowl with pumpkin soup on wooden background. Healthy eating concept. Top view.

Dodajte kokosovo mlijeko, svježi kelj te začine i miješajte još dvije minute dok kelj omekša, a potom ga uklonite iz juhe i bacite. Kušajte juhu i doradite začine, a servirajte toplo uz dodatak preostale kobasice.

Recept za fantastične buhtle od meda, češnjaka i ružmarina
Recept za fantastične buhtle od meda, češnjaka i ružmarina
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti
OD 22. DO 28. PROSINCA

Veliki tjedni horoskop: Bik će briljirati na poslu, Djevica uživati, a Jarac se zaljubiti

Kod Jarca je moguća velika ljubav i zaljubljenost pa će mnogi ovih dana ući u novu vezu. A oni koji su već u vezi bit će privrženiji jedno drugom i razveseliti se darovima
Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak
25 IZAZOVNIH PITANJA

Jeste li spremni za nedjeljni kviz? Ovaj je nemoguće težak

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...