Iako naizgled nije riječ o sastojcima koji nas mogu oduševiti, fini gusti umak svakom će zalogaju dati posebnu, drugačiju notu, pa ćete zaista uživati. Dobra strana recepta je i što ne traži puno vremena
Recept za govedinu s đumbirom i sezamom koji će vas oduševiti
Kombinacije različitih okusa i tekstura često oduševljavaju u kuhinji, a ovaj recept jedan je od najzanimljivijih. Dodate li mu mahune, kombinacija okusa bit će još zanimljivija. Poslužuje se uz rižu, kako biste imali s čime pomiješati nevjerojatno ukusan umak.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 1 odrezak, težak oko 450 grama, tanko narezan na trake
- Sol, svježe mljeveni crni papar
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 2 žličice ulja uljane repice (u 2 faze pripreme po jedna)
- 450 grama mahuna
- 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
- komad đumbira oko 3 centimetra, oguljen i nariban
- 1/4 šalice umaka od soje
- 1 žlica rižinog vinskog octa
- 3 žlice šećera
- 2 mlada luka, narezana
- 1 žlica sezama
Priprema:
Stavite govedinu u veliku zdjelu za miješanje i osušite papirnatim ručnicima. Začinite solju i paprom, prelijte kukuruznim škrobom dok se dobro ne obloži i ostavite sa strane.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pokapajte 1 žličicu ulja i prodinstajte mahune oko minutu. Dodajte 2 žlice vode i pokrijte poklopcem da se kuha na pari, još jednu minutu. Mahune prebacite na tanjur i ocijedite višak vode.
Vratite tavu na jaku vatru i dodajte preostalu žlicu ulja. Kad se ulje skoro zadimi, dodajte govedinu. Miješajući pržite dok govedina ne bude gotovo kuhana, oko 2 do 3 minute. Smanjite na srednju vatru i dodajte češnjak, đumbir, soja umak, ocat i šećer; pa brzo promiješajte da se sastojci dobro pomiješaju. Vratite mahune, pa pospite mladim lukom i sjemenkama sezama. Poslužite odmah.