'Koža je naš najveći organ, od UV zraka ga štitite svaki dan' | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Koža je naš najveći organ, od UV zraka ga štitite svaki dan'

'Koža je naš najveći organ, od UV zraka ga štitite svaki dan'
3

Inicijativa besplatnih dermatoloških pregleda počinje u Vukovaru 8. lipnja, dok je u Zagrebu 15. lipnja na Jarunu: 'Preplanulost ne smije biti pojam ljepote i atraktivnosti'

VIDEO

Podizanje svijesti o zaštiti kože glavni je cilj inicijative "Zaštiti se... i uživaj na suncu", koja u Hrvatskoj traje već jedanaest godina. Dm u suradnji s Miss Zdrava pokušava podići svijet ljudi da se od sunca nije dovoljno štititi samo na plaži.

- Trebamo usvojiti fotoprotektivno ponašanje, te treba razmišljati i o suncu koje je na našoj koži i kad nisu godišnji odmori. Preplanulost ne smije biti pojam ljepote i atraktivnost, a osviješteni svijet sve više prihvaća aristokratsku put, u čemu nam mediji mogu puno pomoći. Ove kampanje su usmjerene ne samo na preglede, već i na zaštitu od ranog proljeća, pa čak i zimi za one osjetljive - istaknula je akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Sekcije za dermatološku onkologiju Hrvatskog društva za onkologiju HLZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

koža 01:04

Uz akademkinju Šitum, ovaj stručni i javnozdravstveni kontekst predstavile su i izv.prof.dr.sc. Marija Buljan, Gordana Picek, voditeljica nabave i marketinga dm-a za regiju Adria.

- Ovisno o tome kakve smo puti i koje je doba godine, treba razmišljati o načinu zaštite kože. Proizvodi postoje posebno formulirani za tip kože i uzrast, tako da praktički nemamo izgovor da ne koristimo fotozaštitu - rekla je doktorica Buljan.

Zagreb: DM predstavio akciju "Zaštiti se i uživaj na suncu"

Ambasadorica inicijative je Dina Levačić, hrvatska daljinska plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, koja se redovno kontrolira i koristi zaštitu od štetnih UV zraka.

- U društvu prijateljica primijetila sam da smo sve više svjesni važnosti zaštite od sunca, pa se i ja sama trudim nanositi kremu koliko god mi to situacija dopušta. Nekad zbog dugog perioda provedenih u vodi zbog mog sporta nisam u mogućnosti reaplicirati, no vrlo se često pregledavam - rekla je Dina. 

Izaberite mineralni SPF, te onaj koji vam neće čepiti pore lica
Izaberite mineralni SPF, te onaj koji vam neće čepiti pore lica

Dm će i ove godine organizirati besplatne preventivne preglede u 14 hrvatskih gradova, počevši sa Vukovarom 8. lipnja, pa Zagrebom 15. lipnja, na dan Dm ženske utrke na Jarunu.

Zagreb: DM predstavio akciju "Zaštiti se i uživaj na suncu"

- Uz utrku za male i velike bit će pregršt zabavnih aktivnosti, a to je i dan prve utakmice Europskog prvenstva pa ćete moći pogledati kako će Hrvatska proći. Dođite i pregledajte se usput - istaknula je Gordana Picek. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju
Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...
ISPOVIJESTI O MAŠTARIJAMA

Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...

Plus+ Pitali smo naše ljude što najviše vole u krevetu i koji fetiši ih uzbuđuju. Ispada da su to klasici poput uživljavanja u uloge, grublji seks i seks u troje