Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Klasični kokteli - ali s breskvom

Klasični kokteli - ali s breskvom
3

Napravite si ukusne koktele i dodajte im breskve za neodoljiv okus. Istražite pet super recepata u koje ide ovo sezonsko voće, pa oduševite prijatelje

VIDEO

Kokteli su omiljeno ljetno osvježenje, a kad su sa sezonskim voćem, donose poseban užitak. Klasične koktele svi poznaju i vole, a kod kuće ih možete napraviti uz mali "twist" pa ih pretvoriti u pravu poslasticu. Sezona je sočnih i ukusnih breskvi, pa njihov nezamjenjiv okus iskoristite dok traju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dora je maherka za koktele 00:56

Breskvasti Daiquiri

Za ovaj fini koktel će vam trebati 60 ml ruma, 1 svježa breskva, 30 ml soka od limete, 15 ml sirupa od šećera i led. Breskvu narežite na četvrtine i ubacite u blender kako biste dobili glatki pire. Zatim dodajte rum, sok limete, sirup i led te sve kratko blendajte. Poslužite u ohlađenoj čaši za koktele i ukrasite tankom šnitom svježe breskve.

Peach bellini champagne cocktail, food photography, photorealistic illustration

Peach Belini

Kako biste pripremili Peach Belini s pjenušcem bit će vam potrebno 60 ml pirea od breskve, koji možete pripremiti u blenderu, 120 ml Prosecca ili pjenušca. Malo pirea od breskve stavite na dno čaše za pjenušac. Polako dolijevajte Prosecco uz lagano miješanje i ukrasite kriškom breskve.

5 super recepata s breskvama
5 super recepata s breskvama

Mohito s breskvom

Klasični Mohito još je bolji s breskvom pa za njega pripremite 60 ml bijeloga ruma, 1 svježu breskvu narezanu na kriške, 10 svježih listova mente, 30 ml cijeđenog soka limete, 15 ml sirupa od šećera, sodu vodu i led. Lagano u čaši izgnječite kriške breskve, listove mente, sok limete i sirup. Dodajte rum i led pa promiješajte. S vrha čaše dolijte soda vodu i ukrasite s malo mente.

Peach Old Fashioned

Old Fashioned izvrstan je s malo breskve pa si za njega pripremite 60 ml bourbona, 1 breskvu, 1 kocku šećera i malo Angostura bitter biljnog likera.

storyeditor/2024-08-21/bre.jpg

U čašu stavite breskvu i kocku šećera pa zgnječite i prelijte bitterom. Dolijte burbon i nekoliko kocki leda te lagano pomiješajte. Rub čaše ukrasite kriškom breskve i poslužite.

Margarita s breskvom

60 ml tekile, 30 ml likera od naranče (Triple Sec), 30 ml svježe cijeđenog soka od limete, 15 ml jednostavnog sirupa,1 svježa breskva i led. Pripremite u blenderu pire od breskve, pa zatim dodajte sve ostale sastojke i još malo blendajte. Poslužite u čaši obrubljenoj solju i dodajte krišku breskve za ukras.

Glass of peach yoghurt and peaches on wooden table
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO