Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako se riješiti letećih mrava?

Kako se riješiti letećih mrava?

Tijekom ljeta i kišne sezone, mravi formiraju vlastite kolonije i postaju leteći mravi. Ovi insekti zapravo traže hranu i sigurno mjesto za odlaganje jaja

VIDEO

Iako su bezopasni, prisutnost krilatih mrava u kući može biti neugodna, posebno zbog higijenskih razloga. Donosimo vam savjete za brzo rješavanje ovog problema.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Bijeli ocat

Ocat odbija mnoge insekte, uključujući leteće mrave. Ulijte bijeli ocat u bočicu s raspršivačem i poprskajte vrata i prozore kako biste spriječili ulazak insekata. Ako su mravi već u kući, prskajte ocat u njihovom smjeru dok ostavljate prozore otvorenima kako bi mogli izaći.

Ne ubijajte stonoge: Donose više dobrobiti nego što mislite
Ne ubijajte stonoge: Donose više dobrobiti nego što mislite

 

Eterično ulje geranija

Ova prirodna esencija učinkovito odbija mrave. Nanesite umjerene količine na okvir vrata i prozora. Također, dodajte nekoliko kapi u različite prostorije u kući kako bi se insekti držali podalje.

Eterično ulje peperminta

Slično ulju geranija, eterično ulje peperminta može se razrijediti u vodi i raspršiti po kući kako bi odbilo mrave.

Insekticidi

Komercijalni insekticidi učinkovito ubijaju leteće mrave. Ipak, mnogi preferiraju prirodne ili domaće proizvode koji nisu štetni za okoliš.

 

Uklonite izvore hrane

Leteći mravi ulaze u kuću privučeni mirisom hrane. Redovito čistite kuhinju i druge prostorije kako biste uklonili mrvice i ostatke hrane. Mravi se mogu privući čak i najmanjim komadićima hrane.

Ne ostavljajte prljavo posuđe u sudoperu jer miris hrane može privući mrave. Operite posuđe nakon svakog obroka ili ga barem potopite u vodi s tekućinom za pranje.

Kante za smeće su omiljena meta insekata. Držite ih zatvorenima i redovito ih čistite kako biste spriječili privlačenje mrava i drugih insekata.

Muči vas nakupljanje prašine u domu? Evo što je ključno čistiti
Muči vas nakupljanje prašine u domu? Evo što je ključno čistiti

Zarobljavanje letećih mrava

Ako su leteći mravi već u kući, postoje različite metode za njihovo zarobljavanje. Jedan od primjera je boca sa sirupom. Otvorite bocu s malo sirupa i ostavite je blizu mrava. Oni će ući u bocu i neće moći izaći. Nakon što se nakupi dovoljno mrava, operite bocu i ponovite postupak.

Usisavač - usmjerite usisavač prema letećim mravima. Tu su i ljepljive trake koje su idealne za područja gdje su mravi najviše aktivni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO