Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Muči vas nakupljanje prašine u domu? Evo što je ključno čistiti

Muči vas nakupljanje prašine u domu? Evo što je ključno čistiti

Uz često usisavanje i stalno pospremanje kuća vam je i dalje često prašnjava? Donosimo nekoliko razloga zašto je to možda tako, ali i načine kako se konačno riješiti te dosadne prašine

VIDEO

U svakom kućanstvu se često krije prilična količina prašine. Nedovoljan protok zraka često doprinosi njenom nakupljanju. Ako se tome doda rijetko čišćenje, rezultat može biti stvaranje prikladnog okruženja za prašinu i grinje u određenim dijelovima vašega doma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Savjeti za čišćenje octom 01:49

No gdje zapravo žive grinje? Odgovor je - u madracima, presvlakama i jastucima. Stoga, razmotrite nabavu antialergijskih presvlaka za madrace i jastuke ako već nemate, jer one mogu spriječiti grinje  da se naseljavaju na tim mjestima i izazivaju nelagodu kod osoba koje imaju alergije ili astmu.

Obratite pažnju: Ovih 13 stvari biste ljeti trebali češće čistiti
Obratite pažnju: Ovih 13 stvari biste ljeti trebali češće čistiti

Kada su u pitanju prozorske obloge, zavjese često predstavljaju izazov. Razmislite o zavjesama koje se mogu prati u perilici rublja. Tepisi su također potencijalno problem, iako ih je teško potpuno eliminirati iz doma, redovito čišćenje može biti od pomoći.

Uredan dom za samo 20 minuta
Uredan dom za samo 20 minuta

Ne možemo zaboraviti ni kućne ljubimce kao izvor prašine. Mačke, psi i ostali ljubimci često su glavni krivci za nakupljanje prašine u domu, kako upozoravaju stručnjaci. Ako imate kućne ljubimce, održavanje higijene treba biti još češće nego inače. 

Čišćenje prašine nije samo brisanje tvrdih površina, već ono uključuje i usisavanje te redovito pranje posteljine. Najbolje bi bilo to činiti na tjednoj bazi, ako je moguće, kako bi se prašina i alergeni koje ona nosi zadržali na minimalnim razinama.

Jednostavno rješenje za smanjenje prašine je - redovito usisavanje. Ako već usisavate jednom tjedno ili češće, i ako vaš usisavač dobro obavlja posao, važno je provjeriti i očistiti filtere ili ih zamijeniti. Ako koristite usisavač s posudom za prljavštinu, preporučljivo ju je isprazniti nakon svake uporabe kako biste održali snagu usisavanja, donosi Naturala.

Nadovezujući se za kraj na grinje - pored upotrebe alergijskih posteljina i smanjenja nakupljanja prašine, redovito pranje posteljine na visokim temperaturama može eliminirati grinje i ukloniti mrtve stanice kože s posteljine, koje grinje koriste kao izvor hrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti