Pomiješajte šest jaja s pola žličice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i papra. Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače
Kako radite kajganu? Sastojak koji vam nikad ne bi pao na pamet čini jelo još ukusnijim
Ako jajima dodate sok od limuna, kajganu ćete sigurno podići na višu razinu. Ovaj sok je ključan kako bi kajgana ispala posebno 'pahuljasta'.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Albumin, proteinska struktura unutar jajeta, reagira s kiselinom iz limunovog soka u stvaranju čvršće unutarnje strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja kuhaju, mjehurići zraka uzrokuju da postanu svjetlija i pahuljasta, rekla je Makenzie Bryson Jackson, nutricionistica.
Kako napraviti kajganu s limunovim sokom?
Pomiješate šest jaja s pola žličice limunovog soka te dodajte prstohvat soli i papra. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i zagrijte malo maslinovog ulja u tavi. Kada se ulje dovoljno zagrije dodajte smjesu u tavu i promiješajte. Pecite oko tri ili četiri minute.
Ako ste dobro napravili, kajgana neće imati okus limuna, jednostavno bi trebala biti svijetlija nego inače, piše Daily Star.