Ukoliko niste u žurbi i odlučite odrezak zagrijati u pećnici, zagrijte ga na 120 stupnjeva. Meso stavite na rešetku koja će ga držati izdignutim nad podlogom i napravite fini umak
Kako podgrijati odrezak, a da i dalje ima odličan okus i nije suh
Odrezak drugi dan ne mora biti suh i bezukusan ako znate kako ga pravilno podgrijati. Brzinska metoda je zagrijati ga u mikrovalnoj, ali tu morate biti oprezni da meso još više ne isušite.
Stavite odrezak u dublju posudu i prelijte ga umakom, sokom od mesa ili mesnom juhom pa prekrijte plastičnom folijom i zagrijavajte na srednjoj temperaturi oko pola minute. Tada meso okrenite pa ponovno zagrijavajte oko 30 sekundi. Ukoliko se radi o debljem komadu, postupak ponovite više puta. Na ovaj način će meso zadržati vlagu i biti još ukusnije.
Ukoliko niste u žurbi i odlučite odrezak zagrijati u pećnici, zagrijte ga na 120 stupnjeva. Meso stavite na rešetku koja će ga držati izdignutim nad podlogom (protvanom), kako bi se ravnomjerno zagrijavalo s obje strane. Pecite ga između 20 minuta i pola sata, ovisno o debljini. U međuvremenu napravite neki fini umak kojim ćete preliti meso nakon pečenja.
Treći način je podgrijavanje u tavi, ali bez ulja - umjesto toga ulijte malo goveđe ili neke druge mesne juhe pa ostavite da malo proključa. Stavite meso unutra i ostavite oko jedne minute. Juha će mesu dati obilje vlage i okusa, prenosi Reader's Digest.
ISKORIŠTAVAJU I MULJAJU: Blizanci su veliki manipulatori horoskopa, ali ovaj znak je gori i od njih