Prije kraja izvadite celer, mrkvu i peršin. Dio kukuruza propasirajte s krumpirima i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslac umućen s brašnom, dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 10-ak minuta
Juha od kukuruza i krumpira
Ovaj recept dovoljan je za četvero ljudi, a priprema traje oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Ogulite luk i nasjeckajte ga. Narežite slaninu na kockice, krumpir ogulite i narežite na veće komade. Mrkvu ogulite, a celer prerežite po pola. Na maslinovu ulju prepržite luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice slanine. Zalijte litrom i pol hladne vode. Dodajte ocijeđeno kuhano zrnje kukuruza (može i iz konzerve), mrkvu, celer, peršinovo lišće i krumpire. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i krumpir ne omekšaju. Prije kraja kuhanja izvadite celer, mrkvu i peršin. Dio kukuruza propasirajte s krumpirima i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslac umućen s brašnom, dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 10-ak minuta. Posolite i popaprite prema ukusu.
Sastojci:
kukuruz - zrna 250 g, krumpir 2 kom, luk 1 kom, maslinovo ulje - 2 žlice, slanina 125 g, celer - korijen 100 g, mrkva 150 g, svežanj peršina, žlica brašna, šalica vrhnja za kuhanje, sol, svježe mljeveni crni papar