Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Fini sataraš na maslinovom ulju

Fini sataraš na maslinovom ulju

Sataraš je jedno od omiljenih tradicionalnih jela, a za napraviti ga će vam trebati oko sat vremena. Pripremite sitno narezano povrće, maslinovo ulje, češnjak i začine

VIDEO

Recept za domaći sataraš nije kompliciran, a količinski je dovoljan za četiri osobe. Za pripremu će vam trebati okvirno sat vremena, a zadovoljit će vam okusne pupoljke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dašak Pariza u Zagrebu: 'Kuhao sam za Macrona, kuhanje je moj posao, ali je pilotiranje moja najveća strast' 00:48

Sastojci: 1 luk, 2 režnja češnjaka, 4 paprike, 7 rajčica, 1 ljuta papričica, maslinovo ulje, sol, svježe mljeveni crni papar, kopar, listići svježeg peršina, majčina dušica

storyeditor/2024-08-17/85237009_l_normal_none.jpg

Priprema: Očistite luk i narežite ga na sitno. Paprike i rajčice narežite na veće kockice. Na maslinovo ulje ubacite chilli papričicu i aromatizirajte ulje jedno 3-4 minute, pa potom dodajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Na luk dodajte paprike i nastavite pirjati. Nakon 10 minuta izvadite chilli papričicu pa dodati rajčice, protisnuti češnjak, te posoliti i popapriti. Ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 20-25 minuta. Sataraš je gotov kad velik dio tekućine ispari.

Ukusno i lagano: Ljetni omlet s rajčicama i šampinjonima
Ukusno i lagano: Ljetni omlet s rajčicama i šampinjonima

Pred sam kraj kuhanja dodajte začine po želji; svježi kopar, sitno sjeckani peršin ili listiće majčine dušice. Poslužite uz kuhanu rižu, pire krumpir ili uz tostirani kruh. Također, pri samom kraju kuhanja, u sataraš možete umiješati 3-4 umućena jaja. Ako ovoj kombinaciji povrća dodate tikvice i patlidžane dobit ćete ukusno provansalsko jelo ratatouille.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj