Dolazi toplije vrijeme, a s njime i sezona roštiljanja. I dok je oduševljenje veliko dok se jede, svi žele izbjeći ono što dolazi kasnije, a to je čišćenje roštilja. Međutim, uz ovaj trik s lukom ni to više neće bit problem
Jednostavno rješenje: Rešetke roštilja najbolje je čistiti lukom
Čišćenje roštilja je neugodan i nimalo lagan posao. Vjerojatno ste već umorni i od raznih sredstava za čišćenje koja nemaju baš ugodan miris. Međutim, postoji puno bolji i prirodniji način - luk.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ova alternativa je netoksična i jeftina. Sve što trebate je oguliti polovicu luka, a ostatak postupka je jako jednostavan. Luk nabodite na vilicu i njome dobro protrljajte rešetke roštilja da biste uklonili masnoću i prljavštinu.
Ovo napravite čim pojedete, dok je rešetka još topla jer na hladnoj ovaj trik ne djeluje. Rešetke prije možete poprskati bijelim octom i limunovim sokom da vam bude lakše ribati.
Luk djeluje antibakterijski pa roštilj odmah i dezinficira, piše 12 Tomatoes.