Ovaj sočan kolač lagano je napraviti, a ukoliko imate volje i vremena, možete ga doraditi s malo glazure od čokolade, nekoliko hrpica šlaga i desetak jagoda za dekoraciju
Jednostavan kolač od jagoda i jogurta gotov je za pola sata
Sastojci:
- 230 g brašna
- šalica šećera
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 3 jaja
- vanilin šećer s aromom burbona
- malo ulja
- 1∕2 vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- 350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C.
Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Dodatni savjet:
Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možete pripremiti čokoladni preljev. Stavite maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlijte vrući preljev po još mlakom biskvitu. Kad se ohladi na kolač možete staviti male hrpice šlaga i ukrasiti ga jagodama.