Na roštilju možete pripremati sve i svašta. Ovi odlični deserti od voća posebno će oduševiti mališane - to je još jedan zgodan način kako da im 'podmetnete' voće u prehranu
Voćni deserti s roštilja: Banane s orasima i voće na štapićima
Banane s orasima
Sastojci:
- 2 banane
- 2 žlice šećera
- 2 žlice cimeta
- 2 žlice meda
- žlica likera od višnje
- orasi za posipavanje
Priprema:
Prerežite banane s korom po dužini pa još po širini da dobijete četiri komada. U zdjelici pomiješajte šećer s cimetom. Prelijte polovice banana medom i likerom te pospite mješavinom šećera i cimeta. Ostavite da se marinira pet minuta.
Stavite banane na roštilj prerezanom stranom prema dolje. Pecite dvije minute, nakon toga ih okrenite i pecite još pet minuta ili dok se kora ne počne odvajati od banane. Pospite orasima i poslužite. Ovako pripremljene banane odlično se slažu uz sladoled od vanilije.
Ražnjići od jagoda
Ovaj fini desert je jednostavno napraviti. Na drvene štapiće naizmjence stavljajte cijele jagode i sljezove kolačiće.
Kratko ispecite na roštilju tako da sljezovi kolačići dobiju zlatno smeđu boju na dijelovima koji su u doticaju sa rešetkom. Ražnjiće kratko ohladite prije posluživanja.
Voćni ražnjići
Sastojci:
- 1/2 ananasa
- 2 banane
- 2 kruške
- 4 smokve
- 2 breskve
- limun
- šećer
za pire:
- 250 g malina
- naribana kora i sok od 1/2 naranče
- 1,5 žlica šećera
Priprema:
Izmiksajte sastojke za pire i ostavite sa strane. Rešetke roštilja namastite. Sve voće narežite na manje komade pa ih naizmjenično nanižite na štapiće. Pokapajte limunovim sokom i pospite s malo šećera pa pecite tri minute. Poslužite uz voćni pire.