Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Japanska torta od sira: Topi se u ustima i svi će je brzo zavoljeti

Japanska torta od sira: Topi se u ustima i svi će je brzo zavoljeti
2

Japanska torta od sira poznata je i pod nazivom 'pamučni kolač' jer je mekana baš kao pamuk. Recept nije kompliciran, jedino što za nju trebate izdvojiti malo vremena kako bi ispala baš onako kako treba

Sastojci: 250 g krem sira sobne temperature, 6 jaja sobne temperature, 140 g šećera, 60 g maslaca sobne temperature, 100 ml mlijeka, 1 žlica limunovog soka, ribana korica od pola limuna, 60 g glatkog brašna, 20 g škrobnog brašna,prstohvat soli

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napravila je Grinch tortu od 113 kilograma VIDEO

Priprema: Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Na pari otopite maslac pa dodajte mlijeko i izmiješajte. U dublju zdjelu stavite krem-sir, dobro ga izmiksajte, potom dodajte žumanjke i polovicu šećera (70 g) pa još jednom dobro izmiksajte. Dodajte otopljeni maslac s mlijekom, limunov sok i koricu pa sve izmiksajte. U smjesu prosijavanjem dodajte pomiješano brašno i škrobno brašno pa i to izmiksajte.

Fina torta od limuna i jagoda: Lagana, sočna i osvježavajuća
Fina torta od limuna i jagoda: Lagana, sočna i osvježavajuća

U zasebnoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka: miksajte bjelanjke dok se ne zapjene, dodajte sol pa miksajte dok ne dobijete srednje čvrsti snijeg. Potom dodajte ostatak šećera (70 g) i izmiksajte snijeg do kraja. Špatulom pažljivo umiješajte snijeg u smjesu od sira pa smjesu izlijte u kalup (promjera 22-24 cm, idealno bez odvojivog dna, ako imate onaj s odvojivim dnom, dobro ga omotajte u par slojeva aluminijskom folijom) kojeg ste namastili i obložili papirom za pečenje. Lupite napunjenim kalupom par puta o radnu plohu kako biste izbili mjehuriće zraka.

U širu posudu za pečenje nalijte vruću vodu, smjestite kalup sa smjesom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C te pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu pećnice na 140°C i pecite dodatnih 30 minuta. Ugasite pećnicu i ostavite tortu u zatvorenoj pećnici u vodenoj kupelji dodatnih 30 minuta, a potom izvadite kalup iz vodene kupelji i vratite ga u ugašenu pećnicu, no ostavite vrata lagano otvorena i pustite da se torta lagano hladi u pećnici dodatnih 30 minuta.

Sočan i jednostavan: Mramorni kolač ukusna je poslastica koju svi vole jesti, isprobajte recept!
Sočan i jednostavan: Mramorni kolač ukusna je poslastica koju svi vole jesti, isprobajte recept!

Izvadite tortu iz kalupa pa s potpuno ohlađene torte odstranite papir za pečenje, stavite tortu na pladanj, pospite je šećerom u prahu i poslužite narezanu na kriške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2