U parku pronađite desetak stuba te vježbama koje vam predstavljamo oblikujte mišiće nogu. Za zagrijavanje se penjite i spuštajte po stubama
Ja volim svoje tijelo: 8. dan vježbanja i ljetni meni
Vježbe preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator
U parku pronađite desetak stuba te vježbama koje vam predstavljamo oblikujte mišiće nogu. Vježbe nemojte izvoditi ako imate problema s koljenima. Za zagrijavanje se penjite i spuštajte po stubama, zatim kod penjanja zagazite na svaku drugu stubu, a spuštajte se jednu po jednu. Na kraju pri penjanju poskakujte visoko dižući koljena (1a, b). Kod izvođenja čučnjeva pazite na pravilnu tehniku: projekcija koljena na pod ne smije prelaziti nožne prste. Prvo napravite desetak ponavljanja s desnom nogom na prvoj stubi. Idući set napravite s desnom nogom na drugoj stubi pa na trećoj. Sve ponovite zamijenivši noge (2a, b). Vježbu 3 napravite tako da najprije desnu nogu postavite na jednu stubu, dok lijeva ostaje na podu i obrnuto. Ponovite deset puta svakom nogom. Listove oblikujte tako da prednju trećinu stopala postavite na stubu, a ostali dio stopala spustite ispod njene razine. Zatim se podižite visoko na prste.
1a Penjite se i spuštajte po stubama jednu po jednu, a zatim svaku drugu. Na kraju se penjite trkom podižući koljena
1b U svim varijacijama niz stube se spuštajte hodajući jednu po jednu stubu
2a Izvodite čučnjeve s jednom nogom na tlu, a s drugom na stubi
2b Svakih desetak ponavljanja nogu podižite za jednu stubu više (do treće stube). Ponovite zamijenivši noge
3a Spuštajte se u počučanj u raskoraku s jednom nogom ispred na stubu, a drugom iza na tlu
3b Zamijenite noge i ponovite vježbu
4a Oslonivši se na prednji dio stopala podižite se visoko na prste
4b Zatim spuštajte pete nešto ispod razine stube. Vježbu otežajte izvodeći je na jednoj nozi
JELOVNIK 2. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu
DORUČAK: Muesli sa malomasnim mlijekom ili jogurtom.
UŽINA -PRIJEPODNE: Proteinska energetka pločica
RUČAK: Skuhati 200-300 g špinata ohladiti, narezati na manje komade. Režan češnjaka usitniti i zajedno sa 40 g šunke i bademima popržiti na vrućem ulju. Dodati špinat i propirjajti, posolite i popaprite. Promiješajti sa 100 g skuhane tjestenine skuhanom tjesteninom. Posipati s parmezanom i poželji dodati limunovog soka.
UŽINA - POSLIJEPODNE: Voćna salata. Jabuka, marelica , breskva, orasi, 5-6 intagralnih keksića, naribana čokolada za kuhanje kako ukras
VEČERA: 80g tune u salamuri , 100g kukuruza, 2 paradajza, zelena salata. Od začina dodat imalo maslinovog ulja, ocat, sol.