Vježbe prvoga dana moguće je upotrijebiti kao zaseban kondicijski trening ili kao zagrijavanje za vježbe koje će uslijediti u idućih trinaest dana
Ja volim svoje tijelo: 1. dan vježbanja i ljetni meni
Preporučuje Amika Tomčić, Reebok Master trener i edukator
Vježbe prvoga od četrnaest dana prikladne su za sve generacije i oba spola. Broj ponavljanja prilagodite kondicijskom stanju i zdravlju. Vježbati možete u bazenu i moru, no većina vježbi izvediva je i na "suhom". Voda treba biti do visine pazuha, a dno što ravnije i sigurnije. Današnje vježbe upotrijebite kao zaseban kondicijski trening ili kao zagrijavanje za vježbe koje će uslijediti idućih dana. Svaku vježbu najprije izvedite nekoliko puta sporo, a zatim ubrzajte, no pripazite pritom na pravilnost kretnji. Za početak (1a, b) pokušajte hodati na mjestu savladavajući otpor vode, potom izvedite vježbu krećući se kroz prostor. Nastavite sa sunožnim poskocima koje postupno povećavate (2a, b). Vježbu nadopunite zaokretima tijela tako da donji dio tijela usmjerite u jednu, a gornji u drugu stranu (3a, b). Ova vježba poboljšava kondiciju te oblikuje trbuh i donji dio leđa. Na kraju poskakujte na jednoj nozi, pri čemu drugu nogu podignite u stranu.
1a Hodajte kroz vodu naglašavajući kretnje
1b Visoko podižite noge i pružajte ruke daleko ispred i iza sebe
2a Ako ste u moru pronađite što ravnije i sigurnije dno. Poskakujte u mjestu
2b Tijekom izvođenja poskoka noge su spojene
3a Poskočite tako da koljena i kukove usmjerite u jednu stranu, a gornji dio trupa i ruke u drugu
3b U idućem poskoku zamijenite strane
4a Naizmjenično poskakujte na jednoj nozi, pri čemu drugu nogu podignite u stranu
4b Gornji dio tijela nastojte zadržati u uspravnom položaju
JELOVNIK, 1. DAN
Preporučuje Sandra Marić, dipl. nutricionist
Svaki je recept za 1 osobu
DORUČAK: Omlet sa šparogama 2 jaja, 100 g šparoga, malo ulja, šnita raženog kruha
UŽINA -PRIJEPODNE: Proteinska energetska pločica
RUČAK: Varivo s rajčicama i graškom Luk, žličica maslinova ulja, 200 ml povrtnog temeljca, 200 g oguljenih rajčica, 80 g mahuna, celer, mrkva, rajčica, 50 g graška, sol, papar, balzamični ocat. Kao prilog dodati popečeni basquette sa svježe naribanim parmezanom
UŽINA - POSLIJEPODNE: 100 g smokva
VEČERA: Salata od tunjevine Promiješati tunu u salamuri, zelenu salatu, rajčicu na kockice, maslinovo ulje, češnjak, sol, ocat