Ovo odlično jelo vrlo je jednostavno napraviti, a kako se priprema u pećnici, nakon posla ćete imati vremena pozabaviti se nekim drugim stvarima u kući dok čekate da večera bude gotova
RECEPT
Ideja za večeru: Pileća prsa u kremastom umaku od češnjaka
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 4 kom. pilećih prsa bez kostiju i kože
- 1 šalica sitnije naribanog mekšeg sira (tipa Gauda)
- 1/2 šalice isjeckanog cheddar sira
- 1 šalica krem sira
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 žlica mješavine talijanskih začina (sušeni origano, mažuran, timijan, bosiljak, ružmarin i kadulja)
- sol i papar po ukusu
Postupak:
Upalite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva. Piletinu stavite u uljem premazan protvan pa posolite i popaprite. Potom u posudi pomiješajte sve ostale sastojke osim cheddar sira.
Smjesu rasporedite po mesu, prekrijte folijom i pecite oko 45 minuta ili dok ne procijenite da je piletina gotova. Na kraju svaki komad piletine i ostavite u pećnici još nekoliko minuta, da se sir malo otopi, prenosi smartschoolhouse.com.
Napomena: Umjesto navedenih vrsti sireva možete staviti i neke po svojem izboru, recimo oni s plemenitom plijesni poput gorgonzole piletini bi dali posebnu aromu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku