Želite li pojesti nešto zdravo i lagano, a opet brzo gotovo, pripremite ovu prefinu juhu. Gotova je za otprilike pola sata. Ukoliko nemate povrtni temeljac, ubacite u lonac povrtnu kocku
RECEPT
Ideja za večeru: Juha od rajčice i slanutka vratit će vam energiju
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- glavica luka - nasjeckati
- 2 stapke celera - nasjeckati
- 2 češnja češnjaka - zgnječiti
- žlica pirea od rajčice
- 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
- 400 g slanutka iz konzerve
- 150 g orzo tjestenine (sitna tjestenina nalik riži)
- 700 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice pesta od bosiljka
- sol i papar po ukusu
- hrskavi kruh - za posluživanje uz juhu
Postupak:
Zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte luk i celer pa pržite 10 do 15 minuta, ili dok povrće ne omekani. Potom dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke, osim pesta i preostalog maslinovog ulja.
Ostavite da malo prokuha na laganoj vatri, 6 do 8 minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša.
Gotovu juhu rasporedite u zdjelice pa u svaku dodajte malo mješavine pesta i maslinovog ulja. Poslužite uz šnite kruha (ispecite ih u pećnici dok ne postanu hrskave), prenosi bbcgoodfood.com.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku