Ako ste ljubitelj carbonara tjestenine, ovaj jednostavan recept sigurno će vas oduševiti. Većinu sastojaka sigurno već imate kod kuće, a pizzu možete začiniti chilli uljem gotovim za par minuta
Jednostavan recept za pizzu carbonaru koji morate isprobati
Sastojci:
Za chili ulje (opcionalno):
1 i pol žličica mrvljene čili papričice
naribani češanj češnjaka
pola šalice maslinova ulja
četvrtina žličice soli
POGLEDAJTE VIDEO: Godišnje pojede 700 pizza
Pokretanje videa...
Za pizzu:
3 šnite rezane slanine (prerezane na pola)
tijesto za pizzu
brašno
šalica nasjeckane mozzarelle
četvrtina šalice svježe naribanog parmezana
jaje
sol
svježe mljeveni crni papar
Postupak:
Za chilli ulje (opcionalno):
Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje na 2 do 3 minute. Dodajte mrvljenu čili papričicu, češnjak i sol. Pomiješajte i ostavite sa strane.
Pizza:
1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i stavite lim za pečenje na sredinu. U velikoj tavi na umjerenoj vatri pecite slaninu dok ne postane malo hrskava. Ostavite je na tanjuru s papirnatim ručnikom. Razvaljajte tijesto u krug i stavite na pobrašnjenu dasku ili nešto što će vam pomoći da je prebacite na lim za pečenje.
2. Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu i parmezan (osim na sredini gdje je predviđeno mjesto za jaje i oko 2 i pol cm na rubovima gdje će biti kora. Razbacajte prženu slaninu po cijeloj pizzi.
3. Izvadite vrući lim za pečenje iz pećnice i pažljivo prenesite pripremljenu pizzu na njega. Pecite 9 do 10 minuta, a zatim pažljivo razbijte jaje na sredini. Vratite pizzu u pećnicu na 2 do 3 minute, dok je žumanjak još tekuć. Jaje prethodno začinite solju i paprom, te na gotovu pizzu prelijte čili ulje po želji, piše Delish.