Kako bi vam jelo bolje ispalo pobrinite se da imate hladna, svježa jaja. Svježija jaja znače deblji bjelanjak pa će i jaje ostati kompaktnije. Jelo poslužite za doručak
RECEPT
Ideja za ukusnu i zdravu večeru: Poširana jaja na avokadu i tostu
Sastojci:
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 2 velika jaja
- 1 avokado
- 50 g feta sira
- 1 žličica čili pahuljica
- sok od ½ limuna
- 2 kriške integralnog tosta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Lonac napunite vodom, dodajte ocat i na jakoj vatri stavite da prokuha. Kad prokuha, smanjite vatru tako da voda ključa, a zatim žlicom napravite pijavicu. Jaja oprezno razbijte u manju zdjelicu i pažljivo spustite u vodu. Ostavite da kuha dvije i pol minute.
U međuvremenu, u maloj posudi zgnječite avokado, feta sir, pahuljice čilija i limunov sok te dobro začinite crnim paprom. Prepecite tost. Na tost stavite avokado i feta sir, pa na svaki dodajte poširano jaje, piše BBC.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku