Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Hrana koju je najbolje jesti prije seksa: Šipak, školjke, jagode...

Hrana koju je najbolje jesti prije seksa: Šipak, školjke, jagode...

Neka hrana je bolja i zdravija od druge, a neka je najbolja za jesti prije seksa jer stimuliraju proizvodnju testosterona, dobro djeluju na raspoloženje i protok krvi

VIDEO

Kamenice

One su pune cinka, koji pomaže tijelu da proizvodi testosteron. To je hormon koji igra veliku ulogu u raspoloženju i seksualnom nagonu. Cink također može pomoći muškarcima da proizvode više sperme. Također bi moglo pomoći tim spermatozoidima da se bolje kreću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Namirnice koje jačaju libido: Tamna čokolada, ljute papričice, tartufi i kamenice za bolji seks 01:18

Šipak

Kroz povijest je ovo voće bilo poznato kao simbol plodnosti i pojačivač spolnosti. Ispostavilo se da ima istine u ovim pričama. Stručnjaci kažu da ispijanje soka od nara može poboljšati vaše raspoloženje, poboljšati protok krvi i povećati razinu testosterona. 

Čokolada

Nije ni čudo da čokolada i romantika idu ruku pod ruku. Ova poslastica povezana je s otpuštanjem serotonina, hormona koji potiče osjećaj sreće i blagostanja. Poboljšanje raspoloženja koje čokolada može donijeti može povećati i vaš seksualni nagon. Također ima puno feniletilamina, moždane kemikalije povezane s požudom i ljubavlju.

Špinat

Ovo se obično ne smatra seksi povrćem. Ali može potaknuti vaš seksualni nagon na više načina. Ovo zeleno lišće bogato je magnezijem, mineralom koji može povećati vaš testosteron. Također sadrži željezo, koje može pomoći kod želje, uzbuđenja, orgazma i seksualnog zadovoljstva, osobito kod žena.

Najbolji afrodizijaci koje možete uzgojiti u vrtu ili na balkonu
Najbolji afrodizijaci koje možete uzgojiti u vrtu ili na balkonu

Lubenica

Ovo sočno voće sadrži obilje aminokiseline koja se zove citrulin. Vaše tijelo ju pretvara u arginin, još jednu aminokiselinu koja pomaže u opuštanju krvnih žila. To može pokrenuti pumpanje krvi u spolnim organima na isti način na koji Viagra djeluje u liječenju erektilne disfunkcije.

Avokado

Ovo zeleno voće prepuno je masnoća i vlakana korisnih za srce koji mogu pružiti trajnu energiju u spavaćoj sobi. Avokado također ima vitamin B6, za koji stručnjaci kažu da može igrati ulogu u ublažavanju simptoma PMS-a poput umora, nadutosti i mrzovoljnosti. Sve bi to moglo pomoći ženama da lakše uđu u raspoloženje.

Jagode

Bilo da su umočene u čokoladu ili prelivene šlagom, jagode su favorit. Imaju visok sadržaj vitamina C, koji vam može pomoći u povećanju seksualnog nagona, poboljšanju protoka krvi i ublažavanju stresa i tjeskobe. Također pomaže vašem tijelu da oslobodi više nečega što se zove oksitocin, poznatog kao hormon "ljubavi" zbog njegove veze sa seksualnim uzbuđenjem i orgazmom.

Kava ili čaj

Ova pića daju dozu kofeina koja okrepljuje živčani sustav. Ovo može pomoći muškarcima da bolje "odrade posao" u spavaćoj sobi. Kofein također može smanjiti vaše šanse za erektilnu disfunkciju. No, preskočite to pred spavanje. Moglo bi vam pokvariti san.

Maca

Porijeklom iz peruanskih planina, biljka maca stoljećima se koristila za povećanje plodnosti. Danas istraživanja pokazuju da korijen može poboljšati seksualnu želju. Fitonutrijenti u biljci mogu također povećati broj spermija i seksualnu funkciju. Maca korijen se često prodaje kao prah. Ima orašasti, zemljani okus. Možete ga dodati u svoj jogurt, smoothieje, salate, juhe ili peciva.

Sve o ženskom uzbuđenju i kako znati da je spremna 'za akciju'
Sve o ženskom uzbuđenju i kako znati da je spremna 'za akciju'

Masna riba

Ribe poput lososa, sardina i skuše imaju puno omega-3 masnih kiselina. Ove zdrave masti ublažavaju upale u vašem tijelu. To može pomoći vašem seksualnom životu. Ako niste ljubitelj morskih plodova, omega-3 masne kiseline možete dobiti i u lanenim sjemenkama, chia sjemenkama i orasima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

'Otišao sam u Irsku i oženio se za Irkinju, sada smo se vratili i u Osijeku otvorili zdravi bar'
LJUBAVNA PRIČA MATEJA I KATE

'Otišao sam u Irsku i oženio se za Irkinju, sada smo se vratili i u Osijeku otvorili zdravi bar'

Plus+ Osječanin i Irkinja i sami se zdravo hrane, pa su na meniju Fresh bara u centru Osijeka maštovite salate, tortilja wrapovi, doručci od zobi i chije, smoothieji, biljne kave...