Zasitni složenac od povrća i njoka je ponekad prava poslastica, pogotovo nakon zime obilježene teškim mesnim obrocima. Slanina, sir i muškatni oraščić će dati završni dodir
LAGANI RUČAK
Gratinirana cvjetača i brokula će biti idealni ručak uz zapečeni sir
Povrtni složenac s njokima i finim začinima može biti i vaše novo omiljeno jelo. Sir će mu dati dodatne arome, a njoki potrebnu sitost.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve boje cvjetače.
Pokretanje videa...
Sastojci:
- veća brokula
- manja cvjetača
- 70 g maslaca
- 100 g slanine
- 50 g brašna
- mlijeko
- 2 dkg parmezana
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 400 g njoka od krumpirova tijesta
Priprema:
- Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu.
- Nakon par minuta, blanširanu brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.
- Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku