Ova slastica idealan je desert za nakon ručka. Na samu pripremu potrošit ćete tek 15 minuta, ali trebat će vam neko vrijeme da se podloga stisne u hladnjaku
Fini i aromatični parfe od kave s mangom idealan je nakon ručka
broj osoba: 6
priprema: 15 minuta
Sastojci:
200 g čokoladnih keksa, 80 g maslaca, 200 g očišćenog manga, sok od jedne naranče, 30 g šećera, 120 g želiranog šećera (2:1), 150 g mliječne čokolade, dva listića želatine, 500 ml slatkog vrhnja, četiri žlice instant kave, dva jaja, prstohvat soli, 50 g gotove čokoladne glazure
Priprema:
Kekse sameljite pa ih pomiješajte s rastopljenim maslacem te smjesu utisnite u ravnomjernom sloju na dno kalupa za tortu na papir za pečenje. Ostavite podlogu dva sata u hladnjaku. Mango sa sokom od naranče usitnite u mikseru te ga prokuhajte pet minuta sa želiranim šećerom te ostavite da se hladi. U međuvremenu napravite parfe čokoladu, nasjeckajte i otopite na pari, namočite želatinu da omekša i pomiješajte 100 ml vrhnja s prahom za instant kavu. Jednom jajetu odvojite bjelanjak od žumanjka pa od žumanjka i drugog jajeta na pari istucite gustu kremu, zajedno s vrhnjem. U toploj kremi otopite ocijeđenu želatinu, umiješajte topljenu čokoladu te zdjelu premjestite u veću zdjelu s ledom pa tucite kremu dok se ne ohladi. Istucite čvrsti snijeg od jednog bjelanjka uz dodatak soli pa postupno uspite šećer miksajući ga dok se ne otopi. Snijeg umiješajte u hladnu kremu s tučenim slatkim vrhnjem. Podlogu od keksa premažite nadjevom od manga, po nadjevu rasporedite parfe od kave i ostavite tortu na tri sata u hladnjaku. Po njoj otopljenom čokoladnom glazurom išarajte linije i ostavite je da se stisne.