Prvo listove artičoka prokuhajte u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna. Nakon kuhanja propirjajte ih na maslacu podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju...
RECEPT DANA
Fine tagliatelle s artičokama
Čitanje članka:
< 1
min
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu će vam trebati oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Prvo listove artičoka prokuhajte u posoljenoj vodi sa sokom jednog limuna. Nakon kuhanja propirjajte ih na maslacu podlijevajući bijelim vinom dok ne omekšaju. Pospite ih sjeckanim peršinom i komoračem, posolite i popaprite. Zatim skuhajte tagliatelle i tim umakom ih prelijte, zatim ih zauljite maslinovim uljem i pospite naribanim sirom. Dobar tek!
Sastojci:
6 kom artičoka (listovi i srce), 1 limun, 50 g maslaca, 1 čaša bijelog vina, 1 vezica peršina, 1 grančica komorača, 1 čaša maslinova ulja, 1 prstohvat soli, 100 g grana padano sira, papar, 400 g tagliatella
Preporučeni članci
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku