Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Fine aromatične pečene jabuke

Fine aromatične pečene jabuke

Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za dvoje ljudi, na pripremu ćete potrošiti oko 20 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi za dizano tijesto 00:34

Priprema:

Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile). Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac. Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, te sve dobro promiješajte. Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same.

Ovaj chef tvrdi da zna recept za Big Mac umak, isprobajte ga!
Ovaj chef tvrdi da zna recept za Big Mac umak, isprobajte ga!

Sastojci:

5 jabuka, 0,25 šalica maslaca, 0,25 šalica smeđeg šećera, 0,25 šalica šećera, 1 žličica cimeta, 0,25 žličica muškatnog oraščića, 1 žličica ekstrakta vanilije, sok od limuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1