Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same
Fine aromatične pečene jabuke
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za dvoje ljudi, na pripremu ćete potrošiti oko 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile). Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac. Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, te sve dobro promiješajte. Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima ili uz neki desert koji vam je ostao od prije, a želite ga osvježiti. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same.
Sastojci:
5 jabuka, 0,25 šalica maslaca, 0,25 šalica smeđeg šećera, 0,25 šalica šećera, 1 žličica cimeta, 0,25 žličica muškatnog oraščića, 1 žličica ekstrakta vanilije, sok od limuna