Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fina kuhana govedina u umaku od medvjeđeg luka s krumpirom

Fina kuhana govedina u umaku od medvjeđeg luka s krumpirom

Ideja što kuhati danas - s ovim jelom ima malo više posla, ali isplati se jer je više nego ukusno, posebno ako ste ljubitelj medvjeđeg luka. Uz ovakvo jelo najbolje ide kuhani slani krumpir

broj osoba: 4-5

priprema: 115 minuta

'Isprobajte recept moje svekrve. Najbolji pečeni krumpiri ikad!'
'Isprobajte recept moje svekrve. Najbolji pečeni krumpiri ikad!'

Sastojci:

800 g govedine, 2 svežnjića medvjeđeg luka (oko 60 g), 1,5 l mesnog temeljca, 2 žličice crnog papra u zrnu, 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje, 2 žličice jestivog škroba, 3 žlice bijelog vina, muškatni oraščić, sol i papar

storyeditor/2023-04-25/192052833_l_normal_none.jpg

Priprema:

U temeljac stavite papar, zakuhajte i dodajte govedinu. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte meso oko 90 minuta. Zatim očistite, operite i posušite medvjeđi luk te sitno nasjeckajte tvrde peteljke. Zakuhajte 250 ml vrhnja, dolijte oko 200 ml juhe od kuhanja mesa pa kuhajte umak na jakoj vatri dok se ne reducira.

Hrskavi popečci od kelja i sira
Hrskavi popečci od kelja i sira

Tad umutite škrob s bijelim vinom, umiješajte ga u umak te prokuhajte 10 minuta dok se ne zgusne. Umak začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Izmiksajte ostatak vrhnja pa ga s medvjeđim lukom umiješajte u umak i kratko izmiksajte štapnim mikserom. Kuhano meso izvadite iz juhe, narežite na odreske i poslužite uz umak. Uz ovakvo jelo najbolje ide kuhani slani krumpir.

POGLEDAJTE VIDEO: JELENA PERČIN O EMOTIVNOM NASTUPU

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0