Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

'Isprobajte recept moje svekrve. Najbolji pečeni krumpiri ikad!'

'Isprobajte recept moje svekrve. Najbolji pečeni krumpiri ikad!'

Australka je na društvenoj mreži podijelila recept za, kako kaže, najbolje pečene krumpire koje ćete ikad probati. Tvrdi da je tajna u tome da ih dobro protresete u cjedilu prije pečenja

Jessica iz Australije tvrdi da njezina svekrva radi najbolje pečene krumpire u pećnici i stoga je na Facebooku podijelila recept u kojem korak po korak objašnjava kako ih pripremiti da bi svi mogli uživati u tom, kako kaže, savršeno hrskavom prilogu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

- Mnogo me ljudi već tražilo da podijelim recept u kojem ću korak po korak objasniti kako moja svekrva radi najbolje pečene krumpire na svijetu - napisala je uz objavu.

Isprobajte recept za fini domaći somun - oduševit će vas okusom
Isprobajte recept za fini domaći somun - oduševit će vas okusom

Kaže da je sve što trebate nekoliko bijelih krumpira, biljno ulje ili pačja masnoća te sol i papar. Dodala je i da priprema traje oko sat i pol, ali da ih se isplati raditi sporo kako bi se osigurali da su hrskavi i prefini.

- Za početak, uzmite nekoliko bilo kojih bijelih krumpira, ogulite ih i prerežite na pola ili na četvrtine. Zatim ih blanširajte dok ne omekane, otprilike 20 minuta. Kada je to gotovo, probodite ih vilicom i dobro protresite u cjedilu kako bi dobili one fine male komadiće koji će biti predivno hrskavi. Dok to radite stavite protvan s uljem u pećnicu da se zagrije na 200°C. Kada se ulje zagrije, stavite krumpire u protvan i pecite ih oko 30 minuta sa svake strane. Začinite solju i paprom te s još malo ulja - objasnila je način pripreme. 

Ukusni slatki kruh od borovnica i jabuka ćete grickati cijeli dan
Ukusni slatki kruh od borovnica i jabuka ćete grickati cijeli dan

Mnogi su pohvalili recept te rekli da će ga zasigurno isprobati, piše Daily Mail.

Neki su dodali da i oni koriste pačju masnoću te da ona dodaje poseban okus pečenim krumpirima.

Jela s vrlo malo ugljikohidrata: Marokanski pileći gulaš, pečeni losos i tikvice s bolonjezom
Jela s vrlo malo ugljikohidrata: Marokanski pileći gulaš, pečeni losos i tikvice s bolonjezom

Recept za 'najbolje pečene krumpire'

Sastojci:

  • bilo koji bijeli krumpir
  • biljno ulje ili pačja masnoća
  • sol i papar

Priprema:

1. Ogulite i izrežite krumpir na polovice ili četvrtine (ovisno o veličini)

2. Blanširajte krumpire dok ne omekane, otprilike 20 minuta

3. Izbodite krumpire i tada stavite protvan s biljnim uljem ili pačjom masnoćom u pećnicu na 200°C. Najbolje je krumpire staviti u već vruće ulje.

4. Protresite krumpire u cjedilu kako bi dobili mnogo sitnih dijelova koji će postati prekrasno hrskavi tijekom pečenja.

5. Kada se ulje zagrije, začinite krumpire solju i paprom te ih stavite u protvan. Budite oprezni da se ne pošpricate s vrućim uljem.

6. Pecite ih na 200°C oko 30 minuta sa svake strane. Kada su gotovi, uživajte u najboljim pečenim krumpirima ikad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak