Mljeveno meso je uvijek dobro imati u dubokom zamrzavanju jer se od njega mogu pripremiti razna jela. Donosimo vam nekoliko ideja pa razveselite obitelj nečim što dugo niste kuhali
Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom
Od mljevenog mesa možete raditi sve i svašta pa ga nije loše imati malo više u dubokom zamrzavanju. No imajte na umu da zamrznuto mljeveno meso traje kraće od velikih komada zamrznutog mesa. Neovisno o kojoj vrsti mljevenog sirovog mesa se radi, ne biste ga trebali držati smrznutog dulje od tri do četiri mjeseca.
Donosimo vam pregršt ideja što sve možete napraviti sa mljevenim mesom:
- lazanje
- sarma
- punjena glavica kupusa
- pastirska pita
- mesne okruglice u umaku sa špagetama
- musaka
- mesne okruglice sa pire krumpirom
- bolognese
- mesna štruca
- burek
- punjene paprike
- punjeni patliđani ili tikvice
- tortilje
- faširanci
- ćevapi
- hamburger
- pljeskavica s kajmakom
Ćufte punjene sirom
Ćufte u umaku od rajčice su klasičan način pripreme kakav poznaje puno domaćica, a ovaj recept je zapravo vrlo sličan, samo što se u svaku mesnu kuglicu stavi komad sira. Najidealnija je mozzarella, ali može i bilo koji drugi sir. Nakon laganog kuhanja sir je i dalje u ćuftama i bit će rastezljiv tijekom jela, što će posebno oduševiti djecu.
Priprema:
Prvi korak je narezati mozzarellu na kockice i staviti ih u hladnjak dok meso za kuglice nije spremno. Potom se prave kuglice, u svaku se ugura sir i sve se prelije umakom od rajčice. Kuha se u umaku na skroz laganoj vatri i jede dok je toplo jer inače mozzarella neće biti rastezljiva. Ovakve ćufte možete poslužiti uz pire krumpir, kao umak na špagetama ili uz palentu.
Pogledajte kako ih napraviti u videu:
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin
Pokretanje videa...