Neka eterična ulja mogu spriječiti suzenje očiju zbog luka. Možete dodati esencijalno ulje klinčića u zdjelu s toplom vodom i staviti ga pored daske za rezanje luka
Fantastični kulinarski trikovi koji olakšavaju pripremu hrane
Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Dijabetes: Novi portal za prevenciju i liječenje dijabetesa
Guljenje povrća, sprječavanje avokada strune ili pečenje roštilja poput profesionalaca - sve se to može postići s minimalnim naporima uz nekoliko pametnih trikova.
1. Brzo i jednostavno ogulite rajčice
Najpopularniji način guljenja rajčica je da ih stavite u vruću vodu na nekoliko sekundi, no oni koji imaju peć na plin mogu to napraviti i na brži način - jednostavno nabodite rajčicu na vilicu i držite je iznad vrućeg plamenika, 10-ak cm iznad plamena.
2. Zaštitite ruke dok sjeckate ljute papričice
Umjesto da koristite rukavice možete koristiti ekološki prihvatljiviju opciju - biljno ili maslinovo ulje. Prije postupka izlijte čajnu žličicu ulja na ruke i utrljajte ga - ulje će stvoriti gustu barijeru pa papričica neće oštetiti kožu.
3. Koristite salatu za sačuvati avokado
Listovi salate mogu se koristiti kao 'ekološki omotač'. Otvoreni avokado može biti umotan u jedan i takav može ostati u hladnjaku do tjedan dana, zadržavati će svježinu i vlagu.
4. Iscijedite sok od jabuka uz minimalan nered
I ako nemate sokovnik možete uživati ​​u svježem soku od jabuke - sve što treba je staviti jabuku u zamrzivač i ostaviti je dok se potpuno ne smrzne. Nakon toga je izvadite i ostavite da se potpuno otopi, uzmite čašu i jednostavno je s rukom stisnite da ocijedite sok iz nje.
5. Dok režete luk koristite eterična ulja
Neka eterična ulja mogu spriječiti suzenje očiju zbog luka. Možete dodati esencijalno ulje klinčića u zdjelu s toplom vodom i staviti ga pored ploče za rezanje, a ako imate difuzor možete upotrijebiti i nekoliko kapi citrusnog eteričnog ulja.
6. Brzi pileći ražnjići
Pilećim prsima dodajte omiljene začine i sol, a zatim ih prepolovite na pola po dužini. Nakon toga, stavite ih na dasku za rezanje i napravite pravilne kockice koje ćete onda nabosti na štapiće (čačkalice).
7. Koristite prstenove za pečenje dok pečete ćevape
Ako ćevape želite napraviti na roštilju, postavljanje prstenova za pečenje na roštilj ispod mesa uštedjeti će vam puno vremena za čišćenje jer masnoća neće kapati po roštilju.
8. Kuhano meso usitnite u mikseru
Mikserom možete usitniti gotovo bilo koju vrstu kuhanog mesa - piletinu, puretinu, svinjetinu ili govedinu. Upalite mikser na malu brzinu oko dvije minute.
9. Nasjeckajte začinsko bilje brže sa rezačem za pizzu
Rezača za pizzu brzo se okreće u oba smjera što dodaje veliku fleksibilnost procesu i čini ga izvrsnim za rezanje povrća poput npr. mladog luka. Samo ga valjajte naprijed-natrag i nasjeckajte na onoliko sitno koliko trebate.
10. Za pripremu češnjaka koristite vrećice za led
Ljuštenje i rezanje češnjaka svaki put prije kuhanja može biti dugotrajno i prilično neuredno što možete riješiti jednostavnim punjenjem vrećica sa već narezanim češnjakom koje ćete onda zamrznuti i jednostavno dodati jedan odjeljak (kockicu) kad vam treba.
11. Napravite sočnije pečeno meso
Ponekad se može dogoditi da se meso osuši nakon pečenja. Da biste to spriječili, stavite na vrh komada mesa kocku leda i ostavite da se rastopi. Zatim ga preklopite i pecite kao i obično.
12. S krumpirom se meso i riba na roštilju neće lijepiti
Krumpir može spriječiti da se meso i riba zalijepe za roštilj. Izrežite krumpir na pola i jednostavno ga utrljajte na rešetku roštilja - škrob će stvorit prepreku i meso i riba se neće lijepiti.
13. Ogulite češnjak bez noža
Trebate samo zdjelu, nešto tople vode i glavicu češnjaka. U zdjelu nalijte vodu, stavite češnjak i ostavite oko 5 minuta. - koža bi mu trebala odmah skliznuti i neće biti nereda.
POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:
Pokretanje videa...