Savršena riža je rahla i mekana, ali često se zna dogoditi da ispadne ljepljiva ili tvrda. Zahvaljujući ovom malom triku, više nikad nećete imati problema s pripremom. Svaki put će ispasti savršeno....
TAJNA JE U ULJU
Evo kako vam riža više nikad neće biti tvrda ili slijepljena...
Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šalice vode. Dvije šalice riže dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja, rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.
Priprema:
- Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju.
- Nakon toga ulijete vodu i posolite.
- Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru.
- Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša.
- Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela.
Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku