Rijetko što tako dobro paše kao ukusna i topla juha tijekom sivih i hladnih zimskih dana. Isprobajte ovaj recept za ukusnu i zdravu krem juhu od poriluka i pastrnjaka
Evo kako pripremiti finu krem juhu od poriluka i pastrnjaka
broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
3 žlice maslinova ulja, 4 velika poriluka, 6 srednjih pastrnjaka, 2 žličice soli, crni papar, 1 lovorov list, 1 žličica kurkume, 4 češnja češnjaka, 1,5 l povrtnog temeljca
Priprema:
Najprije operite, očistite i narežite poriluk na komade veličine centimetra. Potom operite, ogulite i narežite pastrnjak na jednako velike komade. U posudi s debelim dnom zagrijte maslinovo ulje pa dodajte pastrnjak i poriluk. Dobro promiješajte, posolite i popaprite. Držite na srednje jakoj vatri otprilike 15 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list i kurkumu, promiješajte i pojačajte vatru. Dodajte temeljac i pričekajte da zakuha, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka 10 minuta. Izmiksajte juhu u blenderu ili štapnim mikserom, a zatim je vratite na vatru i kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite toplo!