Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Evo kako kuhati tursku kavu da uvijek bude savršeno kremasta

Evo kako kuhati tursku kavu da uvijek bude savršeno kremasta

Ako ste se ikada pitali kako u džezvi skuhati savršeno kremastu tursku kavu, sada možete u videu pogledati točno kako se to radi. Pratite upute i uživajte u okusu

VIDEO

Korisnica TikToka Petra Alpeza pokazala je u videu kako skuhati savršeno kremastu tursku kavu. Kaže kako ju na taj način pravi cijela njezina obitelj te se kune kako na ovaj način uvijek ispadne savršeno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Jesenski napitci u Kavanaturi 01:34

- Ovako je pravi moja cijela obitelj, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kava bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kavu, sve je do ruke - napisala je uz objavljeni video u kojem je objasnila cijeli postupak.

@petralpeza Replying to @Juditas ovako pravi moja cijela obitelj, ne znam kako se originalno pravi, ali na ovaj način mi kava bude daleko najukusnija! Baba i mama mi i dalje prave najbolju kavu, sve je ✨do ruke ✨ 😂🫶🏼 #turskakava #turskakafa #kava #coffee ♬ original sound - Petra Alpeza

Ona tursku kavu u džezvi radi s 3 žličice kave i 2 žličice eritrita, šećernog alkohola koji se koristi kao zamjena za šećer i ima nula kalorija. 

Zasladite jutro: Tiramisu ledena kava za dobar početak dana
Zasladite jutro: Tiramisu ledena kava za dobar početak dana

Prvo se kava malo zagrije u suhoj džezvi pa kad zamiriše, lagano se dodaje vruća voda miješajući. Kava ne smije kuhati, već se mora dignuti (pogledajte u videu kako) i to do vrha džezve jer će inače ispasti prerijetka. To se ponovi nekoliko puta, a na samom kraju doda se još malo vruće vode. Kavu tada treba pustiti da se slegne i spremna je za posluživanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO