Elastične trake daju snagu i jačaju baš sve mišiće: Rade leđa, trbuh, bokovi i noge... | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Elastične trake daju snagu i jačaju baš sve mišiće: Rade leđa, trbuh, bokovi i noge...

Elastične trake daju snagu i jačaju baš sve mišiće: Rade leđa, trbuh, bokovi i noge...
8

Elastične trake postale su sve popularnije u svijetu fitnessa i treninga jer pružaju jednostavan, pristupačan i učinkovit način za jačanje mišića i poboljšanje tjelesne kondicije

VIDEO

Elastične trake pružaju otpor tijekom vježbi što rezultira jačanjem mišića. Istraživanja pokazuju da elastične trake omogućuju slične rezultate kao i utezi. Vježbe snage neophodne da ih odradite odradite barem jednom tjedno. Ako nemate vremena za teretanu, kod kuće možete vježbati upravo s trakama. Ovisno o razini kondicije i ciljevima treninga, možete odabrati trake različitog otpora koje dolaze u različitim debljinama. Razlikujemo cjevaste trake s ručkama, ravne i okrugle, kojima obično radimo abduktore, ali stražnjicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Bašić 00:29

Funkcionalne rastezljive trake koriste se za jačanje i oporavak mišića, a tradicionalno se koriste i kod rehabilitacije. Dobrobiti su povećana energija, mišićna masa i topljenje kalorija. Ovaj svestrani alat za vježbanje omogućuje vam da radite na snazi, fleksibilnosti i tonusu mišića. Osim za jačanje mišića gornjeg dijela tijela, trake su idealne za noge, stražnjicu i trup. Možete ciljati različite mišićne skupine, kao što su ruke, ramena, leđa, trbuh, bokovi i noge, koristeći različite tehnike istezanja i vježbi. Još jedan benefit je bolja fleksibilnost što pomaže povećati fleksibilnost mišića i zglobova.

woman with expander exercising in gym

Trake omogućuju postupno povećavanje raspona pokreta tijekom vježbanja što je posebno korisno za osobe koje žele poboljšati fleksibilnost. jednostavne za upotrebu. Možete ih lako staviti u torbu ili ruksak i vježbati bilo gdje - kod kuće, u teretani ili čak na putovanjima. Osim toga, elastične trake su mnogo jeftinije od druge opreme za vježbanje čineći ih pristupačnima većini ljudi.

1. Ruke

Woman stretching rubber band behind her back.

2. Stražnjica

Serious young woman fitness coach making sport exercise

3. Rameni pojas

Stay Strong

4. Bedra i bokovi

5. Trapezius

Young athletic woman exercising with a rubber expander outdoors. Healthy lifestyle

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne
NESAVRŠENOSTI PO ZODIJAKU

Slabe točke znakova Zodijaka: Blizanci ne brinu o sebi, Lav ne zna reći 'ne', Ribe su depresivne

Bikovi su vrlo jaki pojedinci, iako u skloni pretjeranoj zabrinutosti. Tijekom života znaju imati dosta problema sa grlom, vratom i štitnjačom. Blizanci su uvijek u pokretu i slabo brinu o zdravlju