Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Ekstremni izumi: Pumpa koja isisava hranu ravno iz želuca

Ekstremni izumi: Pumpa koja isisava hranu ravno iz želuca
2

Dio silikonske pumpe ugrađuje se u želudac, a vanjski dio koji djeluje kao ventil automatski izvlači višak hrane. Namijenjena je za liječenje ekstremno pretilih

Nakon pilula za mršavljenje, hormonalnih injekcija i želučane premosnice, najnoviji izum za mršavljenje je osobna pumpa za želudac američke tvrtke Aspire Bariatrics. Namijenjena je direktnom isisavanju sadržaja iz želuca, piše Fox News.

Vođa tima koji je dizajnirao pumpu je Dean Kamen, najpoznatiji po izumu Segwaya. Pumpa je izrađena od silikonske cijevi koja se kirurški ugrađuje u želudac, a potom spaja sa "Skin Portom" s vanjske strane abdomena. Taj vanjski dio djeluje kao ventil koji omogućuje pacijentu otvaranje i zatvaranje protoka hrane iz želuca.

Oko 20 minuta po završetku obroka, započinje proces isisavanja hrane kojim je moguće ukloniti oko 30 posto sadržaja želuca.

Kako pumpa teško prerađuje veće komade tvrde hrane, pacijentima se savjetuje izbjegavati cvjetaču, brokulu, čips, perece i sličnu hranu kako se uređaj ne bi začepio.

Tvorci uređaja namjeravaju lansirati Aspire pumpu na tržište čim je odobri američka Udruga za kontrolu hrane i lijekova FDA.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39
Uz ove trikove kućni ljubimac će lakše podnijeti pucnjavu petardi
BIT ĆE VAM ZAHVALNI

Uz ove trikove kućni ljubimac će lakše podnijeti pucnjavu petardi

Iako su petarde i vatrometi neizbježni u ovom razdoblju godine, važno je da učinite sve što je u vašoj moći kako biste ublažili stres kod svog ljubimca i učinili mu ovaj period što podnošljivijim
Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan
TOP SAVJETI

Kako pripremiti najbolji odojak iz pećnice - hrskav i jako sočan

Iako mnogi izbjegavaju pečenje odojka u pećnici, uz naše savjete njegova je priprema vrlo jednostavna i laka. Nakon što ga ispečete, uživat ćete u hrskavoj korici i mekom, sočnom mesu koje se topi u ustima