Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi

Roštiljali su chefovi David Skoko i Priska Thuring, pjevali su Jura Stublić & Film te Letu Štuke. Popilo se 27.000 litara piva, a pojelo se više od 40.000 porcija raznih specijaliteta

Drugi Zagreb Chill&Grill zbog prošlogodišnjeg je uspjeha produžen za još jedan dan pa je ove godine žario i palio Bundekom čak pet dana. 

Najbolji zagrebački festival klope, cuge i mjuze posjetilo je rekordnih 60.000 ljudi. Nastupilo je preko 12 glazbenika, među kojima su Letu Štuke te Jura Stublić&Film. Glazbeni program je pratio događanja cijeli dan, a guštalo se u ponudi 20-ak poznatih zagrebačkih restorana i craft pivara.

Zagreb Chill&Grill ujedno je festival s najviše craft piva na jednom mjestu. U pet dana popilo se preko 27.000 litara piva, a pojelo preko 6000 kg slasnog mesa s roštilja, odnosno više od 40.000 porcija raznih specijaliteta.

Najbolji festival roštilja žario je i palio na Bundeku pet dana...
Najbolji festival roštilja žario je  i palio na Bundeku  pet dana...

Na Bundeku su roštiljali i poznati hrvatski chefovi. David Skoko ispekao je svinjski but mariniran u pivi i senfu, dok je Marko Palfi grillao tunu. Lana Klingor Mihić pravila je francuske sendviče s poširanim jajem i majonezom, a Darko Kontin biftek s džemom od luka i piva.

Podravkin chef Zoran Delić pripremio je burger od svježe orade, a Mišel Tokić ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i  češnjaka. Vedran Bošković ispekao je marinirane juneće ražnjiće, a Almo Čatlak carsko meso. Priska Thuring unijela je dašak egzotike, pripremivši piletinu na arapski.

Posjetitelji su se okušali u brojnim nagradnim igrama. Chillalo se u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama uz čitanje 24sata i ispijanje piva, a mališane je oduševio veliki Pevec kids korner. Tinejdžere je zainteresirao posjet poznatih JoomBoos Youtubera LayZ-a, Magic Leona i The Sikrta.

Zadnji dan festivala: Otkrivamo tko će fino kuhati na Bundeku
Zadnji dan festivala: Otkrivamo tko će fino kuhati  na Bundeku

Živopisan program vodili su Iva Šulentić, Daniel Berdais, Josipa Rupić, Ida Prester i Domagoj Jakopović Ribafish. Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata.

Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak