Ima li išta bolje nego spojiti zdravo, ukusno i zasitno? Za ovu pileću paštetu je potrebno malo truda i vremena, ali bit će vam ukusno i zdravo rješenje za doručak, ručak ili večeru
Delicija za večeru: Pripremite finu gurmansku pileću paštetu
Piletina je lako dostupna i ne baš skupa opcija za obrok. Ali, često se ljudi znaju zasiti stalno jedno te istog, pa vam donosimo jedan recept koji će piletini podariti novo ruho, a vama izuzetno fini obrok, na koji niste potrošili puno novca.
POGLEDAJTE VIDEO: Obratite pažnju!
Pokretanje videa...
Sastojci:
1 pile
1 pecivo (kajzerica)
mlijeko
1 jaje
2-3 kisela krastavca
francuski senf
2 jušne žlice kiselog vrhnja
2-3 jušne žlice majoneze
sok pola limuna
peršin, sol, papar
Priprema:
1. Piletinu rastrančirajte na manje komade i skuhajte. Kad je skuhana ostavite da se malo ohladi.
2. Odstranite meso i sameljite ga u stroju za mljevenje mesa.
3. Meso prebacite u veću posudu i dodajte mu pecivo namočeno u mlijeku. Promiješajte rukama.
4. Dodajte jedno sirovo jaje i ponovo sve promiješajte.
5. Narežite kisele krastavce na sitne kockice i dodajte u smjesu.
6. Prvo dodajte kiselo vrhnje, pa senf i limun. Nakon toga začine. Sve dobro promiješajte kako bi vam nastala glatka smjesa i isprobajte.
7. U slučaju da nedostaje 'mazivosti' dodajte 2-3 jušne žlice majoneze.
8. Paštetu možete ostaviti u jednoj zdjeli ili podijeliti na manje zdjelice s poklopcima i staviti u hladnjak na 2 do 3 sata da se ohladi i stisne.