Rimske njoke možete poslužiti s omiljenim pečenjem, kremastim umakom ili pak povrćem. Opcija je zaista mnogo, a na vama je da odaberete omiljenu kombinaciju i uživate u okusu
Danas napravite prefine rimske njoke: Oduševit ćete se okusom
Za pripremu ovog ukusnog jela trebat će vam samo 45 minuta, a količina sastojaka idealna je za četiri do šest osoba.
Sastojci:
250 g griza, 1 l mlijeka, 100 g maslaca, 2 kom žumanjka, 140 g parmezana, 1 žličica sira, prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
U lonac stavite mlijeko, maslac, sol i prstohvat muškatnog oraščića. Kada mlijeko zakuha dodajte griz. Kuhajte dok se ne zgusne. Uklonite s vatre i drvenom kuhačom umiješajte žutanjke. Zatim dodajte ribani parmezan i promiješajte. Polovicu smjese rasporedite na masni papir i rukama umočenim u vodu oblikujte štrucu. Isto ponovite i s drugom polovicom.
Pladanj sa štrucama stavite na 20 minuta u hladnjak. Kada se smjesa ohladi režite kolutove na centimetar debljine. Kolutove rasporedite po pladnju obloženom masnim papirom, namažite s otopljenim maslacem i pospite ribanim sirom. Pecite 20-25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Zatim uključite opciju grill i pecite još nekoliko minuta. Njoke poslužite tople.