Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke...
Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke. Batat prelijte s dvije žlice otopljenog kokosovog ulja, posolite i promiješajte. Pecite 20-ak minuta i promiješajte jednom na sredini pečenja. Preostalom žlicom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet pa promiješajte. Nakon 20-ak minuta izvadite batat, pomiješajte s jabukama i vratite u pećnicu. Povremeno miješajte i pecite 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizirati pa pripazite da ne zagori.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
2 srednje velika batata, 2 jabuke, 3 žlice kokosovog ulja, 1 žličica soli, 2 žlice javorovog sirupa, 1 žličica cimeta
Broj osoba: 2
Priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO: KAKO SE POZNATA TELEVIZIJSKA VODITELJICA NOSI S KOMENTARIMA O IZGLEDU?