Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom

Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke...

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite masnoćom po izboru. Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemoj guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke. Batat prelijte s dvije žlice otopljenog kokosovog ulja, posolite i promiješajte. Pecite 20-ak minuta i promiješajte jednom na sredini pečenja. Preostalom žlicom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet pa promiješajte. Nakon 20-ak minuta izvadite batat, pomiješajte s jabukama i vratite u pećnicu. Povremeno miješajte i pecite 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizirati pa pripazite da ne zagori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Sastojci:

2 srednje velika batata, 2 jabuke, 3 žlice kokosovog ulja, 1 žličica soli, 2 žlice javorovog sirupa, 1 žličica cimeta

Sočna baklava s pistacijama i narančom idealan je desert
Sočna baklava s pistacijama i narančom idealan je desert

Broj osoba: 2

Priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO SE POZNATA TELEVIZIJSKA VODITELJICA NOSI S KOMENTARIMA O IZGLEDU?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1