Ono što ovu tortu čini toliko posebnom jest činjenica da vam sama priprema neće oduzeti previše vremena, a na kraju će se ipak svi diviti vašim slastičarskim sposobnostima
Brza torta s bijelom čokoladom i jagodama koju ne treba peći
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 250 g šećera
- 250 g jagoda
- 750 ml vrhnja za šlag
- 250 g bijele čokolade
Priprema:
Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi.
Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu.
Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.
ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio