Briga o koži - evo kako najbolje izgledati s 40, 50, 60 i dalje | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Briga o koži - evo kako najbolje izgledati s 40, 50, 60 i dalje

Briga o koži - evo kako najbolje izgledati s 40, 50, 60 i dalje

I dok pomisao na promjenu vaše rutine može biti neodoljiva, postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih se možete pridržavati kako biste održali zdravu kožu kroz godine

VIDEO

Vrijeme ima način da promijeni gotovo sve, uključujući i ten. Naime, koža u 20-im i 30-im godinama ima znatno drugačije potrebe nego u našim 50-ima i 60-ima. I dok pomisao na promjenu vaše rutine može biti neodoljiva, postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih se možete pridržavati kako biste održali zdravu kožu kroz godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kozmetičarka Zdenka Mihelj o dnevnim i noćnim kremama 01:54

- Dobro je razumjeti prirodni proces starenja kože i koji sastojci mogu pomoći u održavanju i jačanju najboljeg prirodnog sjaja kroz svako desetljeće - objašnjava Nazanin Saedi, američka certificirana laserska kirurgija i kozmetička dermatologinja.

- Što prije počnete njegovati svoju kožu, dulje možete suzdržati neizbježne znakove starenja - navodi.

Kako starite, gradit ćete i dodavati svoju rutinu njege kože jer se suočavate s različitim problemima.

U 30-ima - prevencija

Do 30. godine stručnjaci preporučuju početak gradnje temelja rutine njege za cjelokupno zdravlje kože. Time je moguće spriječiti probleme koji se često javljaju kasnije u životu, uključujući rak kože, kao i fine linije i bore, suhoću i gubitak čvrstoće.

Najbolji način da izbjegnete ili odgodite ove brige je svakodnevno nošenje kreme za sunčanje kako biste se zaštitili od UV oštećenja (glavnog uzroka raka kože i vidljivih znakova starenja), kaže dr. Saedi.

'Koža je naš najveći organ, od UV zraka ga štitite svaki dan'
'Koža je naš najveći organ, od UV zraka ga štitite svaki dan'

Sada je također vrijeme da uvedete retinol ili retinoid u svoju rutinu. Ovi derivati ​​vitamina A pomoći će povećati promet stanica i proizvodnju kolagena, učinkovito usporavaju proces starenja sprječavanjem i poništavanjem sitnih linija, bora i diskoloracije, dodaje dr. Saedi.

U 40-ima - pomlađivanje

Kad uđete u 40-te, svakako nastavite s dobrim praksama njege kože i korištenjem kreme za sunčanje i retinola koje ste prakticirali u 30-ima. Ali ako niste usvojili ove prakse, znajte da nikad nije kasno za početak, objašnjava dermatolog Karan Lal.

Do tada se već vide neke promjene na koži lica.

- U 40-ima obično prvi put primijetimo 'opuštenost' ili gubitak čvrstoće i elastičnosti kože, zbog pada proizvodnje kolagena - kaže dr. Lal.

- Ovo je dobro vrijeme da počnete koristiti proizvode s faktorima rasta koji pomažu u pomlađivanju i obnavljanju kože. Faktori rasta su proteini koji potpomažu proizvodnju kolagena, što može pomoći učvršćivanju, ali i zatezanju kože. Potražite oligopeptide i uvrstite ih u njegu - predlaže stručnjak.

U 50-ima - popravljanje

Novi problemi s kožom koji se pojavljuju u 50-ima su manjak sjaja, staračke pjege i hiperpigmentacija, kaže dr. Lal. No, predlaže kvalitetan proizvod s vitaminom C koji će riješiti sve te nedoumice i pridonijeti svjetlijem tenu.

Vitamin C je snažan antioksidans koji se bori protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i hiperpigmentacije te je općenito vrlo reparativan za kožu.

 

Ovi proizvodi obično su najsnažniji i najstabilniji u obliku seruma, posebno u kombinaciji sa sastojcima poput vitamina E i ferulinske kiseline.

Tijekom ove dekade, koža kod mnogih žena sve je osjetljivija radi sporije proizvodnje estrogena.

U 60-ima i nakon - hidratacija

Nakon 60. godine života koža je manje učinkovita u zadržavanju vlage i čini se više isušenom zbog nižih razina estrogena.

Learning new technologies

- S vremenom će vaše uljne žlijezde proizvoditi manje ulja. To ulje, koje se zove sebum, pomaže u zaštiti i hidrataciji vaše kože -  objašnjava dr. Saedi.

Za optimalnu hidrataciju kože i povećanje vlažnosti potražite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Ovaj snažan sastojak pomaže hidratizirati vašu kožu privlačeći vodu u nju, kaže dr. Lal.

Vašoj će koži dati punašan, mladenački izgled, piše msn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Dnevni horoskop za srijedu 3. srpnja: Ovan treba biti oprezan s novcem, Lav će sve šarmirati
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za srijedu 3. srpnja: Ovan treba biti oprezan s novcem, Lav će sve šarmirati

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 3. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Pokušavate istopiti kilograme? Evo kada ćete vidjeti rezultate
IMA NADE

Pokušavate istopiti kilograme? Evo kada ćete vidjeti rezultate

Put do vitke linije može se usporediti s vožnjom avionom. Nakon što poletite, može doći do nekih neočekivanih turbulencija, ali slijetanje se na kraju itekako isplati, jer tijelo se nakon dijete promijeni nabolje
Ako još niste sigurni? Ovo je 12 znakova da vas on stvarno voli
ZA ONE KOJI SE NE USUDE PITATI

Ako još niste sigurni? Ovo je 12 znakova da vas on stvarno voli

Ljubav je jednako teško definirati kao i objasniti, ali se u konačnici može svesti na 'intenzivan osjećaj duboke privrženosti', otkriva Oxford English Dictionary